Xandra: Van het ziekenhuis naar de thuiszorg

Xandra is een van onze teamleden uit Tilburg. Ze werkt al een tijd met veel passie voor Zorgbruggen. De hoogste tijd om verder kennis te maken dus en te vragen naar hoe zij haar werk in de thuiszorg ervaart!

Hoe ben je in de thuiszorg terecht gekomen?

“Ik ben momenteel nog in opleiding. Ik heb mijn derde stage in het ziekenhuis gehad, maar niet met succes kunnen uitvoeren. Ik kwam toen thuis te zitten en werd vervolgens benaderd met de vraag of ik bij de organisatie in de thuiszorg wilde werken. Ik ben het gesprek toen aangegaan. Dat gesprek was super leuk en spontaan. Ik kreeg meteen heel veel duidelijkheid en voelde me vertrouwd. Ik wilde het hierdoor proberen.”

Wat vind je leuk aan de thuiszorg?

“Er is plaats voor eigenheid binnen het team. Bij ziekenhuisorganisaties moet je al gauw met de grote massa mee. Je kunt hier echt jezelf zijn. Het team gaf mij de ruimte om echt mezelf te zijn en te ontwikkelen. Daardoor besloot ik om hier te blijven en ook hier verder mijn studie af te maken.

Juist in een thuissituatie zijn mensen zichzelf. Hier kun je het verschil maken. Het ziekenhuis is een acute opname. Met het tijdelijk opgeloste probleem, stuur je mensen weer naar huis. Je mist het verhaal achter de persoon dan: deze leer je nu wel. Je mist de opvolging, in de thuiszorg kun je dat wel doen. Je leert de cliënt kennen en kunt veel dingen regelen om het voor de mensen thuis gemakkelijk te maken. Veel mensen hebben de wens om thuis te blijven: daar kunnen we aan voldoen.”

Hoe ervaar je het contact met collega’s?

“Het is echt een team: met elkaar, voor elkaar. We werken echt gezamenlijk. Ik kan bij iedereen terecht met vragen. We kunnen elkaar ook aanspreken op verbeterpunten, zonder dat daar scheve gezichten ontstaan. We functioneren met z’n allen echt op een gelijkwaardige manier. We gaan af en toe lunchen met elkaar: het is echt heel leuk en gezellig.”

Wil je verder nog iets kwijt aan ons?
“Zorgbruggen is een organisatie die écht goed is en blijft verbeteren. We hebben Zorgbruggen nodig om verder te professionaliseren. De kwaliteit van zorg is constant aan het verbeteren. Ik ben dan ook blij dat ik hier een deel van uit mag maken.”

Wil jij werken bij Zorgbruggen? Bekijk hier dan al onze openstaande vacatures!